Poljoprivredno gazdinstvo Ulemek

Primarna delatnost našeg gazdinstva je proizvodnja i prodaja semena lucerke,pasulja i belog luka!

Seme lucerke u džaku

Na severu Banata u opštini Čoka postojala je proizvodnja semena cveća koja je bila među prve tri u Evropi.Uspešna semenska proizvodnja zahteva minimalne padavine.U takvim uslovima dobijamo seme velike energije klijavosti a upravo takvi klimatski uslovi nalaze se na ovom terenu.Na toj tradiciji smo nastavili proizvodnju semena lucerke.

 • Seme lucerke

  Gazdinstvo Ulemek se bavi proizvodnjom semena lucerke i to jedne od najzastupljenijih sorti - "Banat",koja u ovim uslovima traje 5-6 godina.U našim uslovima daje 4 otkosa kvalitetnog sena.

 • Ako jesenji uslovi dozvoljavaju setva se obavlja od treće dekade avgusta do druge dekade septembra.Ovakvom setvom biljka se ukoreni i u proleće daje veći prinos prvog otkosa.Da bi se postigla lucerka bez korova,prvim prolećnim radovima vršimo zaštitu protiv korova.Time dobijamo lucerkino seno kvalitetnije bez primesa korova.

 • Prolećna setva se obavlja u prvim rokovima čim se postignu optimalni uslovi za setvu.Naš godisnji kapacitet semena lucerke je izmedju 8-10 tona a u naredni period krećemo sa ambicijom povećanja proizvodnje!

Beli i zeleni pasulj
 • Pasulj

  Proizvodnja kvalitetnog konzumnog pasulja je jedna od naših delatnosti.Karakteristike lokalnog zemljišta daju odlične rezultate u prinosu i kvalitetu.

 • Pasulj je biljka kratke vegetacije i seje se kad se zemljište zagreje na 10 stepeni,odnosno krajem aprila.Biljka traži plodna rastresita zemljišta.Mi uzgajamo dve veoma prepoznatljive sorte: panonski gradištanac (beli) i sortu sremac (žuto-zelene boje - zečak,sumporaš).

 • Naš godišnji kapacitet proizvodnje pasulja je izmedju 4-6 tona sa stalnom tendencijom povećanja zasejanog zemljišta i prinosa.

Beli luk
 • Beli luk

  PG Ulemek se bavi i proizvodnjom i prodajom belog luka,jedne od najzdravijih i najzastupljenijih namirnica na našoj trpezi.

 • Na trzištu je poplava uvoznog belog luka koji je lep na izgled.Naš "možda" nije tako lep na izgled ali je mnogo kvalitetniji,ima i miris i ukus i lekovita svojstva.Pre više godina sa ovog terena takav beli luk je otkupljivao "Lek Ljubljana" za proizvodnju lekova,jednostavno beli luk znači zdravlje.

 • Beli luk je biljka kratkog dana,sadi se što ranije u toku februara jer sa svakim danom kašnjenja prinos opada.Uz poštovanje rokova sadnje naše gazdinstvo ima odlične prinose ove kulture!

PG Ulemek

Proizvodnja i prodaja semena lucerke,belog luka i pasulja

Kontaktirajte nas... +381644721060

Nudimo i usluge prevoza našim saradnicima i klijentima!

Oficijelni partner - Ulemek Transport

PG Ulemek - kontakt informacije

Tel: +381644721060

E-mail: office@pgulemek.com

Adresa: Iličin Dušana 25 23328 Crna Bara